GRAND THEFT AUTO IV

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, ...

PRO EVULATİON SOCCER 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. ...

Test with enclosures

Here's an mp3 file that was uploaded as an attachment: Juan Manuel Fangio by Yue And here's a link to an external mp3 file: Acclimate by General Fuzz Both are CC licensed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, ...

Block quotes

Some block quote tests: Here's a one line quote. This part isn't quoted. Here's a much longer quote: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem, varius aliquet, ...

Contributor post, approved

I'm just a lowly contributor. My posts must be approved by the editor.Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. Maecenas at ...

Posted by Ahmet Değirmenci - - 0 yorum


Artık iki farklı yolu kullanarak yazılarınızı istediğiniz yerde kesebilir ve devamını oku bağlantısı ekleyebilirsiniz.

Yol 1: Blogger Draft Kullananlar İçin


Blogger'ın henüz deneme aşamasında olan özelliklerinin aktif olduğu Blogger Draft sayfası üzerinden Blogger hesabınıza giriş yaparsanız yazı editörünüzde Atlama aralığı eklebutonuna basarak yazınızı istediğiniz yerden bölebilirsiniz.

Blogger devamını oku

Yol 2: Blogger Draft Kullanmayanlar İçin


Blogger yazı editörünüzde bu özelliği kullanabilmek için gerekli buton bulunmadığı için yazınızı  etiketi ile istediğiniz yerden bölebilirsiniz. Aslında buton da yazınıza bu etiketi eklemekten başka bir şey yapmıyor. Yazınızı yazdıktan sonra gizlemek istediğiniz bölümüm başına  etiketi ekleyerek bu işi kolayca yapıyorsunuz. Bu yolu kullanırken yazı editörünün HTML'yi Düzenle modunda olduğundan emin olun.

Blogger devamını oku

Gördüğünüz gibi WordPress'te olduğu gibi basit bir etiket ile bu işi halletmiş oluyoruz. Bundan sonra ise biraz daha tasarıma yönelik neler yapabiliriz bir göz atalım.

CSS İle Devamını Oku Bağlantısını Özelleştirelim


Bu özelliği kullanmaya başladığınız takdirde yazılarınızın hemen altında Devamı»bağlantısının yer aldığını göreceksiniz. Bu bağlantıya yeni bir isim vermek için tek yapmanız gereken aşağıdaki yolu izlemek:

Blogger ayarları -> Yerleşim -> Sayfa Ögeleri yolunu izleyerek şablonunuzu görüntüleyin. Şablonun ana sayfa ögesi olan Blog Kayıtları ögesinin Düzenle bağlantısına tıklayın ve açılan penceredeki Kayıt sayfası bağlantı metni: kutucuğuna istediğinizi yazın.

Blogger devamını oku bağlantısına isim verme

Peki bu bağlantıyı CSS ile nasıl giydireceğiz?

Blogger bu özelliği devreye sokarken bu bağlantıya jump-link tanımlaması yapmış. Siz uykudayken Blogger mühendisleri şablon kodlarınız arasına aşağıdaki kodu iliştirmiş durumda :)


Her zamanki gibi koşullu sorgulama kullanılarak gerekli olduğu takdirde devamını oku bağlantısının devreye girmesi sağlanmış.

Eğer yukarıdaki kodu şablon kodlarınız arasında bulamazsanız endişelenmeyin. Tıpkı ilk yazımda anlattığım gibi basit bir adımla bu işi halletmiş olacağız. Öncelikle şablon kodlarınızı görüntüleyin ve Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunun işaretli olduğundan emin olun. Şablon kodlarınız arasında  satırını bulun ve hemen ardından yukarıdaki kodu yapıştırın.

Yeni kodun koyulabileceği yer

Bu kodun şablon içindeki konumuna bakarsanız hemen yazı altında görünmesi sağlanmış; siz bu kodu istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. CSS ile tanımlaması ise aşağıdaki gibi olmalıdır:
.jump-link {
color: #CCC;
text-decoration: underline;

}

Eğik yazı ile belirttiğim nitelikleri istediğiniz gibi belirleyebilir daha fazla nitelik ekleyebilirsiniz.

"Devamını oku" Yazısı Yerine Resim Koymak İstersem Ne Yapmam Gerekir?


Kod bloğu içindeki  değişkenin yerine bir sabit ögeyi atamalısınız. Bunun için bu değişken değerin yerine  değerini koyun.

Eski "Devamını Oku" Yöntemini Kullananlar Ne Yapmalı ?


Eğer şimdiye kadar benim anlattığım yöntemi kulanıyorsanız ve bu yeni yönteme geçmek istiyorsanız önünüze iki yol çıkacaktır.
  1. Eski yöntemi bir kenara bırakıp yeni yöntemle yolunuza devam etmek: Bu yolu izlerseniz şablon kodlarınız arasında bir değişikliğe gitmenize gerek kalmaz.
  2. Eski yöntemi yeni yöntem ile değiştirmek: Bu yolu izlerseniz ilk yazımda anlattığım yönteme ait tüm değişiklikleri şablon kodlarınız arasından silmeli ve daha önce yazdığınız tüm yazılardan (tabiki etiketi ile böldüğünüz tüm yazılar) yeni yönteme göre düzenleyip etiketi eklemelisiniz.

Bitirirken...


Bazı tarayıcıların bazı sürümlerinde şu an kullandığımız devamını oku yönteminin sorunlar çıkardığını göz önüne alarak, geriye dönük 225 yazıyı tek tek elden geçirip bu yeni yönteme göre düzenlemeye karar verdim. Eğer siz de benim gibi yazılarınızı düzenlerseniz son olarak blog yedeğinizi almayı unutmayın.

Leave a Reply