GRAND THEFT AUTO IV

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, ...

PRO EVULATİON SOCCER 2011

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. ...

Test with enclosures

Here's an mp3 file that was uploaded as an attachment: Juan Manuel Fangio by Yue And here's a link to an external mp3 file: Acclimate by General Fuzz Both are CC licensed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, ...

Block quotes

Some block quote tests: Here's a one line quote. This part isn't quoted. Here's a much longer quote: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem, varius aliquet, ...

Contributor post, approved

I'm just a lowly contributor. My posts must be approved by the editor.Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. Maecenas at ...

Posted by Ahmet Değirmenci - - 0 yorum

Elektronik donanım deyince bunu Türkiye şartlarında düşünerek konuşuruz, çünkü fiyat yönünden böylesine malzemeler biz kullanıcıları zorlamış ancak onca fiyata rağmen teknolojinin gerisinde kalmayarak en iyisini almayı başarmış bir milletiz. Hal böyle olunca insanın aklına şu soru geliyor, peki aldığımız bu donanımları yeteri kadar etkili kulanabiliyormuyuz, bu sorunun cevabı elbette hayır. Bilgisayar almaya gittiğimizde satıcıdan en son çıkan bilgisayarı isteriz veya herhangi bir elektironik eşyanın en iyisini, çünki bizler için iyi olan o eşyanın işlevsel özelliği değil, en son üretilmiş model olmasıdır, bu durum ne yazıkki yazıcılar içinde geçerli. Aldığımız bir püskürtme yazıcıya çok para veriyor ama işlevsellik açısından aynı özveriyi gösteremiyoruz.

Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan tasarruf etmesini öğrenmelisin, çünkü ülkemizde ucuz ürün olmadığı ğibi, almış olduğumuz malzemenin parçalarıda ucuz değil. Kartuş bittiğinde yenisini almak yerine kartuş üzerinde bulunan chip için ödediğimiz paraları unutmayalım. Hal böyle olunca maliyeti nasıl kısarız onun cevaplarını araçtırdım ve ilginç sonuçlar çıktı.

EcoFont “Spranq” isimli bir Hollandalı ajansın bir sürü çapraşık teknolojik işleme gerek kalmadan baskı cihazlarının kullandığı kartuş ya da toner miktarından yüzde 20 civarı tasarruf ettirmek amacıyla yarattığı, ilginç ve çevreci bir yazıtipi. Peki, nasıl oluyor da bir yazıtipi daha az mürekkep tüketebiliyor? Aslında çok basit. Ecofont, içinde boşluklar bulunan bir yazıtipi. Bu boşluklar, harflerin dış hatlarına ulaşmayarak okunabilir kalmalarını sağlarken, içlerinin doldurulması için gereken mürekkebi azaltıyor.

Ecofont büyük boyutlarda çok iyi bir görüntü vermeyen ama 12-14 punto gibi metin büyüklüklerine indikçe insan beyninin şekilleri tamamlaması özelliğinden yararlanan ve içindeki boşlukları göze batmayan, ilginç bir çalışma. Kullanım şekli kısaca şöyle; indirmiş olduğunuz Font yazı karakterini denetim masası listesinde Yazı Tipleri klasörünü açarak Spranq eco sans isimli yazı karakterini bu klasöre kopyalıyoruz. Yazıcıya ön tanım belirlemek için birkaç yol var.

Windows öntanımlı bir yazı karakteri kullanır ve bu karakter genelde Times New Roman olarak bilinir. Bu tanım genelde değişmez çünkü web sayfaları içinde kullanılan ve birçok bilgisayarın bilinen öntanımı olması bu karakteri zorunlu hale getiriyor. Tabi siz Spranq eco sans karakterine Times New Roman ismini vererek bunu bişekilde yapaibliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken C:/windows/Font klasöründe bu değişikliği yapmak olacak.
Diğer bir yöntem ise Explorer Komut Çubuğu üzerindeki Resimde “Görülen“ seçeneğin seçilmesi ve burada yüklemiş olduğumuz Spranq eco sans yazı karakterini sisteme tanıtmak. Bu pek fazla işe yarıyormu derseniz, belgeler üzerinde işe yarıyor ancak explorer sayfalarında istenen sonucu pek alamıyoruz.
Son işlem ise Microsoft Excell üzerinde yapıyorsunuz. Bunun için şu yolu izlemeniz yeterli olacaktır, Excell menü çubuğunda Araçlar sekmesinde bulunan Seçenekler sekmesini tıklıyor ve Genel menüsünü açıyoruz. Burada Standart yazı tipi adıyla bir buton göreceksiniz, buradaki yazı karakterini seçerek işlemi en azından excell üzerinde yapabiliyorsunuz.
Diğer bir tasarruf yöntemi ise inksaver, bu program sayesinde Basitçe Mürekkep Tasarruf kaydırıcıyı ayarlamak ve mürekkep kaydetmek istediğiniz miktarını kontrol edebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz kartuşun fiyastı ve üretim bilgilerini program üzerinde ekleyerek, InkSaver otomatik olarak mürekkep ayarlarını kendi tahmini algoritmasıyla hesaplayarak tasarruf sonuçlarını size verir. InkSaver kolayca sistem görev çubuğu üzerinden ve ana iletişim kutusu ekrana getirmek zorunda kalmadan kontrol edebilirsiniz.

Leave a Reply